2/5/12

Οι 5 δράσεις για την ενίσχυση των εξαγωγών της Ελλάδας!

Πέντε παρεμβάσεις για την ώθηση των εξαγωγών υλοποίησε η κυβέρνηση και αναμένονται τα επόμενα βήματα προκειμένου αυτές να λάβουν «σάρκα και οστά»... και να αποδώσουν οφέλη στην ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για τρεις θεσμικές αλλαγές και δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που ετοίμασε η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

-Θεσπίστηκε το «single window» για τις εξαγωγές. Στόχος είναι η απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών και η ηλεκτρονική διεκπεραίωσή τους από το διαδίκτυο.

-Ψηφίστηκε η νέα ευέλικτη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρείας, η οποία βοηθά κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις και τη δυναμική τους στην αγορά. Η εταιρεία αυτή στήνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και ως εταιρικό κεφάλαιο απαιτείται μόλις 1 ευρώ αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορούν να συνεισφέρουν οι μέτοχοι. Οπως και η εργασία.

-Απελευθερώθηκε το καμποτάζ.

-Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) αύξησε το ύψος των ασφαλιζόμενων εξαγωγικών πιστώσεων και την αντίστοιχη χρηματοδότηση από 200.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για χρηματοδοτικό πρόγραμμα των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

-Ετοιμάζεται ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια». Ο προϋπολογισμός του είναι 50 εκατ. ευρώ. Μέσα από τις δράσεις του χρηματοδοτούνται κατά το ήμισυ επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων και υπό προϋποθέσεις και μεγάλων επιχειρήσεων που θέλουν να προχωρήσουν σε ανανέωση του εξοπλισμού τους ή και στην παραγωγή καινοτόμων νέων προϊόντων με σκοπό την εξαγωγή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger