2/5/12

2 μελέτες από την ΕΣΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα!

2 μελέτες για τη διαδοχή και μεταβίβαση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και για την ανεργία των επιχειρηματιών διενεργεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Η μεν πρώτη έχει στόχο την ανάπτυξη οδηγού μεταβίβασης για τις εμπορικές ΜμΕ και η δεύτερη και κρισιμότερη θα προσπαθήσει να αναδείξει το πρόβλημα της ανεργίας στους μικρομεσαίους έμπορους, η οποία δεν καταγράφεται πουθενά.

Για την εκπόνηση των μελετών η ΕΣΕΕ ζήτησε τη βοήθεια των ομοσπονδιών της, των εμπορικών συλλόγων και όλων των μελών της, ώστε να υποδείξουν μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που:

-Θέλουν να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους (επιχειρηματίες που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης).
 
-Έχουν ήδη μεταβιβάσει την επιχείρησή τους μετά το 2008.
 
-Είναι διάδοχοι επιχειρήσεων.
 
-Αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους μετά το 2008.
 
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας της ΕΣΕΕ εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αφενός μεν στον εντοπισμό και τον περιορισμό της εργοδοτικής «κρυφής ανεργίας», αφετέρου δε στη συγκρότηση προτάσεων που στόχο θα έχουν να σωθούν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.
 
Οι δύο μελέτες είναι ενταγμένες στο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger